středa 6. února 2013

Astrid Lindgrenová


 Kto by nepoznal Astrid Lindgrenovú a jej Pippi Dlhú Pančuchu. Bola to v detstve moja obľúbená knižka. Ale rovnako obľúbenou (a možno aj trošku viac:-) boli Deti z Bullerbynu. Tie prvé kapitoly som milovala - opis ako bývajú, oslava narodenín....Mala som presne toto vydanie:


Taktiež som mala veľmi rada tenkú knižku s názvom Lota sa sťahuje. Zaujímavé je, že keď som teraz hladala obrázky tejto knižky, nikde som sa k nej nevedela dopátrať, až som ju našla v jednom antikvariáte. Žiadne iné kníhkupectvo ju nemalo v ponuke...

V súčasnosti vychádza okrem jej klasiky, ku ktorej ešte patrí Šibal Emil, aj mnoho ďalších kníh. Tie však vôbec nepoznám.






 

Čítali ste tieto knižky alebo vašim deťom? Poznáte ich všetky? Ktorá je vaša najobľúbenejšia? :-) 


4 komentáře:

  1. Jednoznačně děti z Bullerbynu a Karkulín ze střechy. Kamarádka měla Karkulína jako hračku. Byl to nádherný panáček s velkým nosem a zrzavýma vlasama a měl vrtulí na zádech. Hrozně jsem jí ho záviděla! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nejradši mám "Děti z Bullerbynu", nedávno jsem je četla i mým klukům a moc se jim líbila, je zvláštní a krásné, že některé knížky ani po letech neztrácejí kouzlo a umí oslovit generace čtenářů .... Marki

    OdpovědětVymazat