neděle 19. srpna 2012

Knižky pre deti (books for kids)

Rovnako ako ja, aj moji chalani majú veľmi radi knihy. Keď som bola malá, práve knižky som vôbec neobľubovala a radšej som sa hrala s bábami a zariaďovala som s malým hračkárskym nábytkom byty pre bábiky. Jediné knihy, ktoré ma naozaj oslovili boli tie, kde bolo strááááášne veľa vecí na obrázku. Viem, že moja obľúbená bola o papagájovi, ale na presný názov si už neviem spomenúť.

Teraz je ponuka obrázkových kníh vo veľkom formáte pomenbe široká. Jedným z najpopulárnejších autorov je Richard Scarry. Tu je niekoľko kníh, ktoré sú už aj v našej knižnici :-)

My boys really like books. When I was child,  I preferred to play with dolls and I built houses for by little dolls instead of reading books. The only book I liked was a big book about parrot with many pictures in it.
My boys like this kind of book with many pictures. Our favorite author is Richard Scarry and we have several books from him.








Ďalšou autorkou je Anne Suess, ktorej knižky taktiež tvoria súčasť našej knižnice :-)
We have also books from another author - from Anne Suess.








Ktoré knižky ste mali radi ako malý? Máte nejaké ďalšie tipy na podobné knižky?
Which books were your favorite when you were child?

6 komentářů:

  1. Moje nejoblíbenější knížky z dětství jsou Tajemný hrad Svojanov, Eliška a táta král a Naše parta. :) A s radostí bych si je všechny přečetla znovu, dodnes je mám :)

    http://www.cbdb.cz/kniha-15190-tajemny-hrad-svojanov-tajemny-hrad-svojanov

    http://www.barvic-novotny.cz/eliska-a-tata-kral

    http://www.e-trafika.cz/trafika/eshop/18-1-Autori-I-J-K-L-M-N-O-P-Q/1138-3-Ptacnik-Karel/5/7790-Nase-parta-Karel-Ptacnik-1986

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jednu z tych kniziek nepoznam, ale to su asi pre vacsie deti..ja mam doma este krpcekov, takze tym zatial taketo obrazkove stacia :-)

      Vymazat
  2. ten word book máme doma, veľmi pekná knižka... ostatné vyzerajú tiež krásne ilustrované...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krasne suaj od Suess, tie su casto dostat v Lidli:-)

      Vymazat
  3. Jeeeeeeeeeee, já taky Richarda S. miluju, dokonce jeho slovník máme doma a možná tě pobaví, že je to naše jediná slovenská knížka. Dostala jsem ji v (ještě československém) dětství a Kuba její ohlížení MILUJE!!! Přesně jako ty, hlavně ať je tam milion věcí na obrázku a on hledá.
    http://rosamitnik.blogspot.cz/2012/10/libo-li-kuskus.html

    OdpovědětVymazat